Mercedes-Benz Sprinter aanschaffen met Financial Lease?

Wil je niet een groot deel van je bedrijfsvermogen gebruiken om een nieuwe Mercedes-Benz Sprinter aan te schaffen? Financial Lease is dan dé uitkomst voor jou. De leasemaatschappij betaalt bij Financial Lease de aanschafprijs van de Mercedes-Benz Sprinter, waarna jij elke maand een vast bedrag betaalt aan de leasemaatschappij.

De hoogte van het maandbedrag hangt uiteraard af van de aanschafwaarde en looptijd. De looptijd (mogelijk van 24 tot 60 maanden) bepaal je zelf, net als de hoogte van een eventuele aanbetaling (waarmee je het leasebedrag verlaagt). Ook kun je het maandbedrag verlagen door een slottermijn in te stellen. De slottermijn betaal je in de laatste maand van je leasecontract.

Fiscale voordelen

Bij Financial Lease ben je vanaf de eerste dag al economisch eigenaar. Daardoor heb je meteen recht op fiscale voordelen zoals investeringsaftrek, btw-teruggave, renteaftrek en afschrijving op de balans. Na afloop van de leaseperiode ben je ook juridisch eigenaar en is de Mercedes-Benz Sprinter volledig van jou.

Voor Financial Lease werken wij samen met onze betrouwbare partner Action Lease. Zij kunnen je vaak binnen één dag helpen aan een leasecontract en staan voor je klaar om al jouw vragen over leasen te beantwoorden.

Waarom Financial Lease?

Met Financial Lease kan jij als (startende) ondernemer beschikken over een Mercedes-Benz Sprinter, zonder daar direct een grote investering voor te moeten doen. Voor een vast bedrag per maand rij je namelijk in een nieuwe bus, die nodig is voor een efficiënte bedrijfsvoering.

Voordelen Financial Lease via Action Lease

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor Financial Lease?

Om een Mercedes-Benz Sprinter te kunnen leasen dien je ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel, tenzij je een vrij beroep hebt.

Ik ben startende ondernemer, is het voor mij ook mogelijk om Financial Lease te krijgen?

Bestaat jouw bedrijf nog geen 2 jaar? Dan vragen wij een minimale aanbetaling van 20% (exclusief de btw). Daarnaast wordt er gekeken naar de maximale hoogte van het leasebedrag en jouw toekomstige bedrijfsresultaat.

Welke informatie hebben jullie nodig?

Naast de bedrijfsgegevens kan het zijn dat wij jaarcijfers nodig hebben. Mocht dat het geval zijn, dan hoor je dat zo snel mogelijk van ons. 

Worden de overige autokosten ook betaald?

Nee, de verzekering, onderhoud en wegenbelasting betaal je zelf bij Financial Lease.

Ben ik eigenaar van de Mercedes-Benz Sprinter?

Je bent meteen economisch eigenaar van de bedrijfswagen, daardoor profiteer je ook direct van fiscale voordelen zoals renteaftrek, btw-teruggave, investeringsaftrek en afschrijving. De leasemaatschappij blijft gedurende de looptijd van het leasecontract juridisch eigenaar. Na de looptijd bent u volledig eigenaar.

Wat is een slottermijn?

Het slottermijn is het bedrag dat nog openstaat aan het einde van de looptijd. Dit bedrag betaal je in de laatste maand van het leasecontract. Met een slottermijn verlaag je het maandelijkse bedrag dat je moet betalen. Een slottermijn is niet verplicht.

Mag ik de maandelijkse termijn na overeenkomst wijzigen?

Nee, vooraf bepaal je het maandbedrag. Dat staat de gehele periode vast.

Kan ik een bedrijfswagen aanschaffen met Financial Lease als ik een negatieve BKR registratie heb?

Dit ligt aan jouw situatie. Voor eigenaren van eenmanszaken of VOF zijn er mogelijkheden met een BKR registratie. Neem daarvoor contact op met Action Lease.

Mag ik over het maandelijkse leasebedrag ook btw terugvorderen?

Nee. Over de aanschafprijs van de bedrijfswagen betaal je btw, die je vervolgens bij de eerstvolgende btw-aangifte volledig terug kan vorderen. Het maandelijkse leasebedrag is daarna btw-vrij. 

Wat gebeurt er aan het einde van het contract?

Als alle maanden keurig zijn betaald, ben je volledig eigenaar van de bedrijfswagen.